Jag, tillsammans med Maria Alloh, tillhandahåller grund- och fortsättningskurser i Vedic Art.

 

 

Vecka 41 12-14/10 Lediga platser

Vecka 46 16-18/11 Lediga platser

 

 

VEDIC ART grund- och fortsättningskurs

på SÄTRA HERRGÅRD och TORKHUSET 11-12 maj 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi målar vid stafflier i den anrika tegelbyggnaden och bor bekvämt och ombonat på Herrgården. Vi serveras välsmakande, och för den som önskar vegetarisk, mat och fika under båda dagarna. För den som reser långväga finns möjlighet att boka ytterligare övernattning. Natur och miljö i och kring Sätra är fantastisk för både promenad och kontemplation. Möjlighet till bad och bastu finns för den som önskar!

 

Pris: 3325kr varav 1800 kursavg, 1 natt(del i dubbelrum inkl. lakan o handduk), 1 frukost, 2 luncher, 1 2-rätters middag, 3 fika. Betalas in på BG 5238 6075 senast 29/3! Märk med namn, telef, ev. spec. kost och ev. sovkamrat. Ta med eget material enligt separat lista eller köp av oss på plats för hela kurstillfället.

 

 

 

 

 

 

 

Några tankar från tidigare deltagare:

”En riktig ”feelgood-helg” som ger mycket mentalt och som man har nytta av hela livet”, ”att jag kan”, ”så mycket skapande och glädje”, ”underbara ledare som kompletterar varandra”.

 

 

Kursledare och för mer information:

Maria Alloh: lärare i Vedic Art, keramiker och konstnär, 0736 793 145

Maria Falk Larsson: lärare i Vedic Art o yoga, kreatör, 0768 288 261,kontakt@mariafl.com

För frågor om boende, mat eller transfer, kontakta Sätra Bruks Herrgård på 0505-210 25

 

Välkommen till mitt möte med Vedic Art!

Med penseln mot tavelduken tar jag mig in i processen, från den första nästan subtila kontakten tills jag varligt lyfter undan handen för att betrakta det som hänt, att sakta backa, iaktta, och varligt med blicken söka mig från färgerna och formerna till att anta en mer objektiv roll trots att mötet fortfarande känns intimt. Med endast ögat letar jag efter möten som kan ta mig vidare till nästa steg, funderande över nästa princip för att sedan söka efter det som blicken inte ser. Vart vill bilden och vart vill känslan, sinnet och energin?

 

Ibland går allt i ett rasande tempo, hinner knappt möta underlaget med penseln förrän duken är full med färg och form, struktur och mättnad. Jag kliver undan, avvaktar och förundras över vad som hamnat där det hamnat. Nästan som om någon annan har varit framme och låtit bilder träda fram. Jag överraskas av vad som kommer, över mina medvetna inre bilder men också av de som är helt omedvetna. Något har skett som om i en lång meditation, stunden har varit stilla och skapelsen har låtit sig skapats.

 

Med glädje låter sig färgpaletten användas, former bildas och betraktelsen födas, med betraktaren som hjälpare.

 

Om Vedic Art

 

 

Vedic Art grundades av Curt Källman och drivs numer av sonen, Johannes Källman. Utgångspunkt är varje individs unika uttryck och bottnar i 17 principer kopplade till den Vediska filosofin som menar att vi redan har all den kunskap vi behöver inom oss. Målningen går hand i hand med din egen person och tillsammans utvecklas ni utan krav och prestation. Ingen bedömer eller kommenterar det som målas vilket ger fritt spelrum för var och en att möta sig själv i skapandet. Ofta uppkommer ett flow där känslan för tid och rum går förlorad och närvarandet, färgerna och processen blir till ett.

 

En väldigt tidig morgon under min målarvecka på Öland. Ödmjuk och tacksam cyklade jag genom ett fantastiskt stilla landskap och helande gryningsljus.