About

mariafl

Welcome to

Maria Falk Larsson

an artist from Sweden

Vem är då jag?

Många skulle nog kalla mig för en sökare. Själv kanske jag mer skulle definiera mig som en omättlig upptäckare vars nyfikenhet aldrig tycks sina.Jag är oerhört engagerad och närvarande i det jag för tillfället fokuserar på. Är ganska otålig men har ändå mycket tålamod. Jag anser att livet är kort och skyndar mig kanske lite för mycket i nuet, för att försäkra mig om, att jag hinner vara delaktig i allt det som mitt hjärta önskar.


Jag bor på en liten gård på landet, närmare bestämt på Guds tumme, som vi kallade det när mina tre barn var små. Guds tumme kom från en saga där platsen för tummen lågt högt upp nära himlen. Vi har en så vidunderlig utsikt man kan ha när man bor i Västergötland. Lilla Norrland skulle jag kalla Hökensås med sin tallmo och mångfald av sjöar. Jag älskar landskapet, färgerna och öppenheten. Den bjuder på fantastiska och skiftande naturupplevelser dagligen när jag promenerar med mina hundar. Skogen ger mig ny kraft och inspiration. Kraft hämtar jag dessutom i yogan och meditationen sedan många år tillbaka. Från att ha utövat det av mer fysiska anledningar ger det mig numera mental stilla återhämtning.


Jag har genom åren, i olika faser och tidsperioder, målat eller rättare sagt varit kreativ i många differentierade former; musik, skrivande, måleri, textilt hantverk och en gnutta keramik. Det finns så mycket inre som vill få uttryckas och få plats för att jag ska känna mig hel. Nu är jag äntligen modig nog att visa det mer i det offentliga rummet och hoppas med detta att fler ska låta vingarna bära och flyga sin dröm.


Utställningar:


Turbinhuset, samlingsutställning, Tidaholm 1998

Konstnatten, Falköping/Tidaholm 2016

Torggatan 3, Tidaholm 2016                           

Galleri Villastaden, Borås 2017

Tidaholms Ramverkstad, Tidaholm 2017

Skaraborggsalongen, Skövde Kulturhus 2017

Södra Vätterbygdens Konstrunda, Jönköping 2017

Konstnatten Falköping/Tidaholm, VinContoret, Tidaholm, 2017

Artbox Project 1.0 New York, New York, 2018

Kyrkans Hus, Mullsjö,2018

Konstrundan, Hjo, 2018

Galleri Engleson, Göteborg, 2018Medlemsskap

BUS


For contact:

 

0046768288261

kontakt@mariafl.com

 

 Copyright Maria Falk Larsson 2018